ua en ru

Внука Джемілєва намагалися затримати в Криму

Внука Джемілєва намагалися затримати в Криму Фото: Мустафа Джемілєв

Невідомі прийшли до дочки Джемільова під приводом перевірки документів

Внука лідера кримськотатарського народу, Уповноваженого президента України у справах кримських татар Мустафи Джемілєва Ерола намагалися затримати в Криму. Про це повідомляє QHA.

"Сьогодні в дім Ельзари Абдулжелілової в селі Щебетовка (біля Коктебеля) прийшли невідомі люди у кількості 7 чоловік, які представилися працівниками ФМС. Серед них також знаходився дільничний. Вони під приводом паспортного контролю запропонували пред'явити паспорти всіх проживаючих в будинку. Після того, як їм були пред'явлені паспорти, один з невідомих чоловіків уточнив у іншого, чи записав той Ерола Абдулжелілова. Його мати, Ельзара Абдулжелілова, тут же запитала: "Так весь цей спектакль через Ерола? Він вам потрібен", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, у Абдулжелілової також запитали, чи не приїжджав хтось з родичів останнім часом. На що вона відповіла, якщо вони мають на увазі її батька - то ні, він не приїжджав. Після цього невідомі поїхали. Незабаром вони повернулися разом з фахівцем-експертом ФМС по Криму.

Відзначається, що вони почали вимагати, щоб онук Джемілєва поїхав з ними, для з'ясування певних питань, але отримали відмову.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Джемілєв заочно арештований в Криму.