ua en ru

Східноукраїнський нацуніверситет ім. Даля переїде з Луганська в Сєвєродонецьк

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, який розміщувався на території Луганська, продовжить свою освітню діяльність у Сєвєродонецьку Луганської області.

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, який розміщувався на території Луганська, продовжить свою освітню діяльність у Сєвєродонецьку Луганської області. Відповідний наказ Міністерства освіти і науки України розміщено на офіційному сайті МОН, передає прес-служба відомства.

"Враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію на Сході України і продовження збройного конфлікту на території міста Луганськ та з метою збереження життя і здоров'я громадян України, а також забезпечення конституційного права кожного на належні, безпечні і здорові умови праці і навчання, Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля буде проводити свою освітню діяльність на базі Технологічного інституту Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, який розташований в місті Сєвєродонецьк Луганської області", - йдеться в повідомленні прес-служби МОН.

Міністерство закликає керівництво університету забезпечити оперативне інформування співробітників і студентів про тимчасове переведення і вирішити всі питання по забезпеченню освітнього процесу, розпочатого 1 вересня 2014 р.

Нагадаємо, раніше МОН прийняв рішення про перенесення діяльності Донецького національного університету у Вінницю, а також Донецького національного технічного університету - в м. Красноармійськ Донецької області.