ua en ru

Зовнішнє електропостачання стадіону "Дніпро-Арена" не припинялося ні на секунду, - ДТЕК

Напруга від підстанції "Славута" ДТЕК Дніпрообленерго на трансформаторну підстанцію ТОВ "Дніпро-Арена" подавалося безперебійно. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Після того, як надійшла неофіційна інформація про відключення електрики на стадіоні "Дніпро-Арена", енергетики компанії виїхали з перевіркою на підстанцію "Славута", яка живить об'єкт. Було встановлено, що аварійних і технологічних порушень не відбувалося. Підстанція, як на момент інциденту, так і зараз - забезпечує повне надійне електропостачання об'єкта за схемою нормального режиму.

Також у повідомленні зазначається, що інформації про знеструмлення об'єкта "Дніпро-Арена" і інших об'єктів, що живляться від названої підстанції, на диспетчерський пункт енергопостачальної компанії так само не надходило.

"Підстанція "Славута" - це сучасний об'єкт, обладнаний швидкодіючими захистом і автоматикою. У разі порушення диспетчеру вчинила б миттєва інформація про аварійному відключенні. В даній ситуації цього не відбувалося. Напруга не зникає ні на одну секунду. Положення вимикача залишається незмінним. На даний момент це підтвердив і головний енергетик стадіону, пояснивши причину можливим збій в електроніці на устаткованні ТП ТОВ "Дніпро-Арена", - коментує технічний директор ДТЕК Дніпрообленерго Сергій Березовський.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. У ДТЕК працює 140 тисяч осіб.