ua en ru

Внесення змін до е-декларування можливе після погодження з ЄК, - Петренко

Внесення змін до е-декларування можливе після погодження з ЄК, - Петренко Фото: Павло Петренко розповів, за яких обставин буде внесено зміни до закону про е-декларування

Глава Мін’юсту пообіцяв, що звуження або ослаблення системи електронного декларування не буде

Зміни до закону про електронне декларування можуть бути внесені лише після їх погодження з Європейською комісією. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко в ефірі "5 каналу".

"Будь-які зміни до законодавства щодо запобігання корупції повинні бути узгоджені з нашими європейськими партнерами. Тому що ми не дамо жодного шансу для того, щоб зірвати питання щодо безвізового режиму", - зазначив Петренко.


Міністр також прокоментував дискусію щодо того, що відкритість інформації в певних розділах електронного реєстру несе загрозу особистому життю і майну декларантів.

"Якщо з’явиться така ініціатива від депутатського корпусу, то вона має пройти обговорення, як з урядом країни, так і з представниками Єврокомісії", – наголосив він.

На думку міністра, доступ до всієї інформації в декларації чиновника повинен бути у правоохоронних органів, але не слід її робити відкритою для всіх бажаючих, оскільки таким чином можуть виникнути загрози для декларанта з боку зловмисників.

"Ніякого звуження або ослаблення системи електронного декларування однозначно не буде", - додав Петренко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що система електронного декларування запрацює в Україні з 1 вересня 2016 року і стане ефективним інструментом для боротьби з корупцією.