ua en ru

Позачергові парламентські вибори в Ісландії призначені на 28 жовтня

Позачергові парламентські вибори в Ісландії призначені на 28 жовтня Фото: президент Ісландії Гвюдні Йоуханнессон (forseti.is)

Нинішній склад парламенту складе повноваження за день до виборів

Позачергові парламентські вибори в Ісландії призначені на 28 жовтня. Про це повідомив президент країни Гвюдні Йоуганнессон, передає видання Iceland Monitor.

Йоуганнессон вирішив розпустити парламент на прохання прем'єр-міністра країни Б'ярні Бенедіктссона. Президент заявив, що розглядав можливість формування уряду меншості, але з'ясувалося, що це неможливо.

Нинішній склад парламенту складе повноваження за день до виборів.

Нагадаємо, раніше можливою датою проведення виборів називали 4 листопада. Рішення провести позачергові вибори було викликано виходом з уряду однією з коаліційних партій. Попередні вибори в Ісландії також були проведені достроково. Їм передував скандал з так званими панамськими документами, в якому був замішаний попередній прем'єр-міністр країни.

Перед цим влада Ісландії актуалізувала ідею проведення референдуму щодо членства країни в Європейському союзі. Ця тема стала одним з основних чинників під час переговорів у ході формування нового уряду держави.