ua en ru

Впровадження угоди про асоціацію є пріоритетом фінансової допомоги ЄС Україні, - Томбінські

Впровадження угоди про асоціацію є пріоритетом фінансової допомоги ЄС Україні. Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, коментуючи візит місії ЄС з планування фінансової допомоги Україні на 2014-2017 роки. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

"Я дуже радий, що після того, як Рада ЄС із закордонних справ підтвердила залучення ЄС до співпраці з Україною, ми, разом із сильною командою з Брюсселя, змогли негайно відгукнутися та провели конкретні дискусії щодо пріоритетів надання фінансової допомоги ЄС Україні у майбутньому. Після парламентських виборів і формування нового уряду настав час практичної роботи для підготовки до майбутнього впровадження угоди про асоціацію. І це буде пріоритетом фінансової допомоги ЄС", - сказав Томбінські.

12-14 грудня в Києві перебуває команда з Європейського Союзу, націлена на обговорення з українською владою та зацікавленими сторонами майбутніх пріоритетів надання фінансової допомоги Україні. "Ця допомога спрямована на підтримання реформ та ухвалення норм і стандартів Євросоюзу в Україні. Команда ЄС об'єднує експертів з Європейської комісії та Європейської служби зовнішньої дії", - сказано у повідомленні.

Читайте також: ЄС розглядає можливість інвестування в модернізацію української ГТС, - Томбінські