ua en ru

ЄС розглядає можливість інвестування в модернізацію української ГТС, - Томбінскій

Європейський союз може допомогти Україні з інвестиціями в модернізацію газотранспортної системи (ГТС). Про це сьогодні під час конференції, присвяченій закриттю проекту "Твінінг" заявив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінскій, передає кореспондент РБК-Україна.

"ЄС сам як інституція не інвестує, крім: є плани як допомогти Україні з проектом модернізації ГТС, але тут, перш за все, потрібно розробити проект, як тільки він буде розроблений може бути і допомога ЄС. Але, тим не менш, інвестувати повинні інвестори , ті у кого є необхідне технічне ноу-хау і хто повинен буде отримати прибуток від вкладених грошей в ГТС", - заявив Томбінскій.

За його словами, зараз проект модернізації розробляється Міністерством енергетики "Міністерство енергетики розробляє умови для такого проекту, а ми тільки зовнішні партнери. Коли будуть сформовані всі умови і звернуться до ЄС, тоді ми, можливо навіть не як представництво комісії, а серед інших інвесторів приєднаємося до цього проекту ", - сказав Томбінскій.

Читайте також: ЄБРР готовий надати Україні кредит на модернізацію ГТС.