ua en ru

Впровадження системи автоматичної фотофіксації порушень ПДР в Україні щороку даватиме у держбюджет 20 млрд грн, - ДАІ

Впровадження системи автоматичної фотофіксації порушень правил дорожнього руху в Україні призведе до додаткових надходжень у державний бюджет близько 20 млрд грн щороку.

Впровадження системи автоматичної фотофіксації порушень правил дорожнього руху в Україні призведе до додаткових надходжень у державний бюджет близько 20 млрд грн щороку. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів начальник ДАІ Анатолій Сіренко.

"Ми вирахували, що сума надходжень до державного бюджету складе орієнтовно до 20 млрд грн щороку у вигляді штрафів. За нашими підрахунками, для впровадження системи потрібно близько 1 млрд грн. Ці кошти можна буде повернути до держбюджету за два місяці. Для того, щоб фотофіксація почала працювати в Україні, нам потрібно перекрити 2 тис. напрямків. Мається на увазі не 2 тис. камер, а саме напрямків", - заявив Сіренко.

За його словами, впровадження цієї системи унеможливить корупцію серед інспекторів ДАІ.

"Я за те, щоб не було контакту "водій - інспектор". Не буде контакту - не буде корупції. Я за фотофіксацію і я хочу, щоб систему було впроваджено найближчим часом. Впровадження системи - процес тривалий. Потрібно починати із пілотних проектів у великих містах", - наголосив Сіренко.