ua en ru

Впровадження постаудиту в Україні доведеться відкласти, - глава Митниці

Заступник міністра доходів та зборів, відповідальний за митну службу Віталій Науменко виступає проти швидкого впровадження механізму постаудиту.

Заступник міністра доходів та зборів, відповідальний за митну службу Віталій Науменко виступає проти швидкого впровадження механізму постаудиту. Про це він сказав на зустрічі з бізнесом, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чи готовий я сказати, що підтримую закон 2061А? На даний момент ні. Моя особиста думка - у нас немає інструментів для забезпечення нормального постаудиту", - сказав Науменко.

При цьому в цілому куратор митного спрямування підтримує ідею постаудиту.

"Якщо буде швидкий контроль у нас на кордоні, перенесення всіх контрольних процедур на постаудит - це дуже добре для країни. Але будь-яка митна система проходить декілька стадій розвитку. Ми в початковій стадії технології постаудиту", - підкреслив заступник міністра.

"Зараз йде організація, йде створення, повинні бути створені підрозділи і механізми постаудиту, тому питання постаудиту буде розглядатися дещо пізніше. Це стосується і питання митної вартості", - додав Науменко.

Якби постаудит заробив зараз, то, за словами Науменка, виникли б складнощами з компаніями, які працюють не