ua en ru

Впровадження інвестиційної реформи в Україні дозволить до 2014 р. збільшити об'єм інвестицій до 80 млрд дол

Впровадження інвестиційної реформи дозволить протягом трьох наступних років збільшити об'єм інвестицій до 80 млрд дол. Про це в ході публічної презентації інвестиційної реформи заявив голова державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, передає кореспондент РБК-Україна.
Він наголосив, що інвестиційна реформа є ключовою економічною реформою, яка спрямована на радикальне збільшення об'єму інвестицій в національній економіці.
"За розрахунками авторів інвестиційної реформи, результатами її реалізації стане збільшення об'єму інвестицій до 80 млрд дол. протягом трьох наступних років; покращення суверенних рейтингів України, зокрема показників у рейтингах "Doing Business Світового банку" - до 100 позиції з нинішнього 145 місця та "Global Competitiveness Report світового економічного форуму" - до 50 з нинішнього 82 місця. Крім того, це дозволить зменшити щорічний відтік прямих іноземних інвестицій з 15% до 10% на рік", - зазначив В.Каськів.
Він також додав, що інвестиційна реформа складається з 5 компонентів: "інвестпропозиція", "інвестінфраструктура", "інвестпартерство", "інвестмаркетинг", "інвестклімат".
В.Каськів також наголосив, що запропонована концепція реформи має інструментальний характер і не передбачає рішень у сфері реалізації інших інституційних реформ, у тому числі податкової, судової, пенсійної, земельної, регуляторної.