ua en ru

ВМС України отримають затримане прикордонниками судно "Sky Moon" з Танзанії

ВМС України отримають затримане прикордонниками судно "Sky Moon" з Танзанії Фото: судно "Sky Moon" з Танзанії (dpsu.gov.ua)

Судно затримали за порушення порядку в’їзду-виїзду до тимчасово окупованої території Криму

Танзанійське судно "Sky Moon", яке наприкінці 2016 року затримали співробітники Держприкордонслужби (ДПСУ), буде передане Військово-морським силам України. Про це повідомив заступник військового прокурора Південного регіону Роман Мрочко, передає прес-служба ДПСУ.

"Дане судно морські прикордонники затримали 30 листопада в українських внутрішніх водах на річці Дунай, незважаючи на опір екіпажу. Затримали його за порушення порядку в’їзду-виїзду до тимчасово окупованої території АР Крим", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що капітан проігнорував вимоги прикордонників зупинити судно й прийняти оглядову групу на борт. Тому висадка оглядової групи проходила в екстремальних умовах - на ходу.

В подальшому, в суднових та в паспортних документах екіпажу прикордонники знайшли підтвердження фактів заходу судна до портів на тимчасово окуповану територію України та переміщення звідти вантажу. Далі судно доставили в порт Рені. У березні 2017 року рішенням суду судно було конфісковане на користь держави.

Нагадаємо, раніше суд задовольнив клопотання прокуратури Автономної республіки Крим щодо накладення арешту на судно "Нафторудовоз 45", яке незаконного заходило в закриті порти анексованого Криму. Це вже четверте судно, на яке накладено арешт.