ua en ru

ВМС США направило дві команди на пошуки зниклого аргентинського підводного човна

ВМС США направило дві команди на пошуки зниклого аргентинського підводного човна Фото: підводний човен San Juan (navaltoday twitter)

Зв'язок з аргентинською субмариною був утрачений 17 листопада

ВМС США направило дві команди по підводним рятувальним операціям для пошуку зниклого аргентинського підводного човна San Juan. Про це йдеться в повідомленні на сайті ВМС США.

Як повідомляється, на трьох бортах Boeing C-17 Globemaster III і одному борті Lockheed C-5 Galaxy в Аргентину доставлять підводних роботів і рятувальні підводні камери. У рятувальній операції також візьме участь патрульний протичовновий літак ВМС США Boeing P-8 Poseidon.

Зазначимо, зв'язок з аргентинською субмариною був утрачений 17 листопада. Підводний човен прямував з південного аргентинського порту Ушуая в порт Мар-дель-Плата в центральному регіоні країни. На борту корабля знаходилися 44 людини. Також свою допомогу у пошуках зниклого підводного човна запропонували Великобританія і Чилі. Крім того, у рятувальній операції бере участь літак NASA.

Дизельний підводний човен San Juan типу TR-1700 був побудований в Німеччині в 1985 році. Максимальна швидкість - 25 вузлів, гранична глибина занурення - 300 м, підводне водотоннажність - 2,2 тис. т.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що аргентинські військові 17 листопада заявили про втрату зв'язку з підводним човном San Juan, на борту якоuj знаходиться 44 людини екіпажу.