ua en ru

ВМС продають ракетний крейсер "Україна"

ВМС продають ракетний крейсер "Україна" Фото: крейсер "Україна"

Недобудований крейсер продадуть, щоб побудувати інші кораблі

Військово-морські сили (ВМС) Збройних сил України вирішили продати недобудований ракетний крейсер "Україна", передає газета "Флот України" з посиланням на командувача Військово-Морськими силами України віце-адмірала Сергія Гайдука.

"Крейсер "Україна" - це отломанный від держави кусень, він буде реалізований, а кошти від реалізації підуть на будівництво нових кораблів і катерів, - сказав Сергій Гайдук.

Командувач пояснив це рішення тим, що на крейсері 80% озброєння - російське, тобто він проектувався під зразки навігаційного обладнання та стрілецького озброєння, які в Україні не виробляються, крім того, щоб забезпечити розгортання діяльності ракетному крейсеру необхідно 3-4 корабля класу " фрегат або есмінець. До того ж проблемою є і відсутність інфраструктури базування.

Також командувач запевнив, що до кінця року ВМС поповнять два катери класу "Гюрза", будівництво яких завершується на заводі "Ленінська кузня" (Київ). На цій же базі з 2016 р. починається будівництво катерів класу "Кентавр", особливість яких є здатність взяти на борт до 36 морських піхотинців.

Крім того, виводиться парк застарілих літаків Бе-12 пошуково-рятувальних, протичовнових, зате в склад вводиться новий парк універсальних патрульних транспортних літаків класу "Антонов".

Гайдук також заявив, що в 2017 році до складу 10 морської авіаційної бригади планується включити ланка безпілотних апаратів, які будуть здатні на сучасному рівні цілодобово транслювати інформацію в режимі онлайн.

Нагадаємо, Військово-морські сили (ВМС) спільно з прикордонниками не пустили військові кораблі Російської Федерації "Ладний" та "Суздалец" в територіальні води України.