ua en ru

В Одесу прибули 2 новозбудовані для ВМС броньовані артилерійські катери

В Одесу прибули 2 новозбудовані для ВМС броньовані артилерійські катери Фото: новозбудований український військовий катер (прес-служба МО)

Прибуття до місця постійного базування ще двох нових катерів у ВМС очікують восени

Сьогодні, 9 вересня 2017 року, до Одеси прибули два малі броньовані артилерійські катери, збудовані для Військово-Морських Сил Збройних Сил України на ПАТ "Завод "Кузня на Рибальському". Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

За інформацією командира бригади надводних кораблів Дмитра Глухова, плавання відбулося згідно з графіком, виходу з ладу вузлів і механізмів не сталося, поставлені завдання виконано.

"Цієї осені ми чекаємо на прибуття до місця постійного базування ще двох нових катерів, яким належить пройти державні випробування з подальшим включенням до складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Нові катери біля наших причалів - це свідчення успішної реалізації державної програми розвитку ЗСУ", - заявив перший заступник командувача ВМС ЗСУ Андрій Тарасов.

altaltaltaltaltaltalt
Фото: нові українські броньовані катери в Одесі (прес-служба МО)

Нагадаємо, у 2016 році до складу ВМС ЗСУ були включені новозбудовані українські малі броньовані артилерійські катери "Аккерман" і "Бердянськ".