ua en ru

Виявлено невідомий об'єкт неподалік від останнього місця розташування субмарини Аргентини

Виявлено невідомий об'єкт неподалік від останнього місця розташування субмарини Аргентини Фото: підводний човен San Juan (navaltoday twitter)

Літак ВМС США виявив не ідентифікований об'єкт

Літак Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки (ВМС США) виявив об'єкт неподалік від останнього відомого місцезнаходження зниклого підводного човна Аргентини. Про це повідомляє Reuters.

"ВМС США виявили об'єкт поблизу району, де зниклий підводний човен аргентинського флоту відправив свій останній сигнал, під час пошукового польоту над Південною Атлантикою", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, екіпаж підкреслив, що об'єкт не може бути ідентифікований, і невідомо, чи пов'язаний він з підводним човном San Juan, який пропав безвісти більше тижня тому разом з 44 членами екіпажу.

Зазначимо, ВМС США направили 2 команди по підводних рятувальних операціях для пошуку зниклої аргентинської субмарини. Так, на трьох бортах Boeing C-17 Globemaster III і одному борті Lockheed C-5 Galaxy в Аргентину планували доставити підводних роботів і рятувальні підводні камери.

У рятувальній операції також бере участь патрульний протичовновий літак ВМС США Boeing P-8 Poseidon.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВМС Аргентини заявили про критичну ситуацію і про зменшення шансів знайти членів екіпажу зниклої субмарини живими.