ua en ru

Вплив політичних подій на курс європейської валюти

Курс євро в порівнянні з американським доларом, починаючи з серпня 2010 року, впав до найнижчої позначки - 1.2615, а щодо японської ієни, євро знизився до 100.27. З чим це було пов'язано? На це питання можна буде знайти відповідь далі в даній статті.

Яким чином події в Греції вплинули на курс євро

За словами експертів, які володіють мистецтвом технічного аналізу Форекс, падіння європейської валюти можна було передбачити. Адже валюта Стародавнього світу повністю залежна від політичних настроїв Єврозони. Скажімо, результати парламентських виборів в Греції і президентських у Франції, які збіглися на одне і те ж число, негативно вплинули на курс євро - його оцінка впала до 1.5.

Незалежний рейтинг головною економіки світу перекинувся з вищої позиції ААА, і саме євро стало коштувати 1.45 американського долара. А в той час, коли в країнах Євросоюзу, таких як Греція, Іспанія, Італія, були не кращі політичні часи, політики ЄС були змушені проводити найскладніші переговори. В результаті, в Іспанії та Італії були змінені уряду. Однак на залагодження проблем в Греції Європа витратила 130 мільярдів євро.

Помилкове святкування Євросоюзу перемоги над грецькою кризою

Різдвяні свята європейська валюта зустріла відміткою 1.290, як повідомляється в рубриці «Новини Росії» журналу «Біржовий лідер». У той час, коли грецький уряд виконав всі домовленості з Брюсселем, євро стрімко підскочила вгору. Вже в березні Євросоюз святкував перемогу над грецькою кризою.
Однак події дострокових виборів в Греції сприяли народженню нового політичного кризи, а також порушення питання про збереження місця Греції в ЄС. Саме ці події призвели до неочередному Евросаммиту. Політична дискусія на з'їзді, знизила позначки євровалюти з 2.600 до 2.555.

Чого потрібно остерігатися Євросоюзу

Політичні ситуації, які розгортаються в Єврозоні, несуть негативний відбиток. Найбільшими зонами критичного стану є Греція, Іспанія, Італія, Ірландія і Португалія.

Можливо, як каже Джордж Сорос, боротьба з кризою у Європі йде не в тому напрямку, можливо, вже настала пора змін? Судячи з критичного стану курсу євро, викликаного політичними проблемами країн ЄС, можна спробувати передбачати долю Європи. Для того, щоб ситуація не закінчилася плачевно, його політикам терміново потрібно міняти манеру усунення проблем. Адже ліміт прийомів битви з кризою вичерпується вже станом бюджету.