ua en ru

Влада США почне офіційне розслідування несправностей у Toyota Corolla.

Влада США має намір почати офіційне розслідування щодо несправностей, виявлених в автомобілях японського автовиробника Toyota Motor Corp. моделі Corolla. З такою заявою виступили сьогодні представники міністерства транспорту США, передає Associated Press. Як уточнюється, попереднє розслідування цієї справи розпочнеться вже 18 лютого.
Увага до Toyota Corolla, як до однієї з найбільш популярних моделей японського виробника в світі було звернено після того, як з'явилася інформація про приблизно 100 скарг від американських автовласників. Як повідомлялося, водії автомобілів скаржилися на втрату контролю над кермом автомобіля при досягненні високих швидкостей. Всього в США в минулому році було продано близько 300 тис. машин моделі Corolla.
Нагадаємо, напередодні міністерство транспорту США вже зажадало від керівництва Toyota передати на перевірку всі документи, що стосуються масових оглядів автомобілів у Сполучених Штатах. Влада США має намір з'ясувати, наскільки оперативно компанія відреагувала на виявлені дефекти в своїх автомобілях.
Крім того, міністр транспорту США Рей Лахуд в цьому місяці заявляв, що компанія "занадто повільно усуває виявлені несправності", коментуючи плани Toyota з ремонту педалей газу та їх поставки американським дилерами.
Загальне число відкликаних автомобілів Toyota Motor з американського і європейського ринків через дефекти педалі газу досягло 8,5 млн машин.