ua en ru

Влада України домовилася з банками про курс 12,95 грн/дол., - джерело

Влада України на зустрічі з керівництвом найбільших українських банків 23 вересня домовилася про продаж долара на українському валютному ринку за курсом не більше 12,95 грн/дол.

Влада України на зустрічі з керівництвом найбільших українських банків 23 вересня домовилася про продаж долара на українському валютному ринку за курсом не більше 12,95 грн/дол. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі одного з найбільших банків України.

"Вчора була домовленість тримати на 12,95. Будемо намагатися, тому що подальша девальвація загрожує для всіх", - заявило джерело.

Нагадаємо, 24 вересня міжбанк відкрився зростанням долара в продажу на 5 коп. до 14,95 грн/дол.

23 вересня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що він, Президент України Петро Порошенко голова Національного банку України Валерія Гонтарєва і керівники банків на зустрічі 23 вересня домовилися припинити всі спекуляції на українському валютному ринку. "Є всі підстави, щоб зупинити неадекватні доларові перегони... Адже тільки за останні три місяці було продано 14,3 млрд дол., хоча імпорт впав у цьому році на 33% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. "Нафтогаз" взагалі не виходив на ринок", - підкреслив прем'єр.

23 вересня міністр фінансів України Олександр Шлапак спрогнозував стабілізацію курсу гривні уже на цьому тижні.