ua en ru

Влада Таїланду вимагає від Facebook і YouTube заблокувати веб-сторінки

Влада Таїланду вимагає від Facebook і YouTube заблокувати веб-сторінки Фото: у Таїланді можуть позбавити ліцензії Facebook і YouTube (колаж РБК-Україна)

Блокування підлягають сторінки, що містять заборонений в країні контент

Влада Таїланду вимагає від компаній Facebook і YouTube заблокувати веб-сторінки, що містять заборонений в країні контент. Про це повідомляє видання Bangkok Post.

Як повідомляється, влада висунула ультиматум провайдерам з-за невиконаної компаніями вимоги заблокувати веб-сторінки. У разі невиконання вимоги, компаніям загрожує переслідування і позбавлення ліцензії. Компанії зобов'язані вилучити сторінки, визнані такими, що містять незаконний контент, до понеділка, 7 серпня.

Всього влада Таїланду вимагає видалити понад 1700 сторінок.

"Ці інтернет-провайдери зареєстровані в Таїланді і повинні дотримуватися законів Таїланду і судових наказів", — сказав голова Національної комісії з радіомовлення і телекомунікацій (НКРТ) Такорн Тантасит.

На думку Bangok Post, вимоги уряду є "завуальованою спробою" вплинути на Facebook і YouTube. Раніше Такорн Тантасит вимагав від Facebook і YouTube заблокувати веб-сторінки, які ображають монархію.

Нагадаємо, влада Китаю частково заблокували доступ до месенджеру WhatsApp.