ua en ru

Влада США посилила вимоги щодо безвізового режиму

Влада США посилила вимоги щодо безвізового режиму Фото: прапор міністерства нацбезпеки США (en.wikipedia.org)

У країні розширили список вимог до країн, із якими США мають безвізовий режим за програмою Visa Waiver

Міністерство національної безпеки Сполучених Штатів Америки розширило список вимог до країн, із якими США мають безвізовий режим за програмою Visa Waiver. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Зокрема зазначено, що відомство зобов'язало 38 країн, із якими у Сполучених Штатів діє відповідна угода, використовувати контртерористичну базу даних США для перевірки громадян на своїх кордонах.

"Сполучені Штати зіткнулися з гнучким та спритним ворогом, терористи й далі шукають, як дістатися нашої країни", - заявила міністр нацбезпеки Кірстен Нільсен, призначена на цю посаду 10 днів тому.

Як повідомляється, США також проведуть оцінку того, наскільки добре в країнах-партнерах за програмою безвізового режиму стежать за авіаційною безпекою.

Як відомо, відповідно до програми Visa Waiver, громадяни 38 країн світу, зокрема більшості держав Євросоюзу, можуть подорожувати до США з туристичною чи діловою метою без отримання візи терміном до 90 днів. Щороку за нею до Сполучених Штатів в'їжджають близько 20 млн осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що антиміграційні рішення президента США Дональда Трампа набули чинності.