ua en ru

Влада США дозволила введення в експлуатацію нового літака Boeing 787 Dreamliner

Американська влада дала зелене світло на введення в експлуатацію нового літака Boeing 787 Dreamliner. Федеральне управління цивільної авіації США в п'ятницю видало відповідний сертифікат виробникові авіалайнера - компанії Boeing Co, передає BBC.

На лайнер вартістю 185 млн дол. надійшло вже 827 заявок. Перший літак дістанеться японській компанії All Nippon Airways. Вона отримає його з запізненням від спочатку узгодженого графіка в три роки. Складності з адаптацією нових технологій і побудовою мережі постачальників призвели до того, що створення лайнера потребувало додаткових трьох років, а також, за деякими оцінками, додаткових кількох мільярдів доларів фінансування.

Виробник обіцяє, що машина поставить новий рівень ефективності використання авіапалива і комфорту.

Фюзеляж літака в значній мірі складається з легких композитних матеріалів (вуглецевого волокна), які полегшили конструкцію і знизили потребу лайнера в паливі, а також дозволили забезпечити більш природний тиск повітря в салоні і збільшити розмір ілюмінаторів.

Boeing планує виробляти по 10 нових машин на місяць до кінця 2013 р.

Поки компанія не повідомляє, скільки часу має пройти перед тим, як літак почне приносити прибуток, і не розкриває обсяг інвестицій.