ua en ru

Влада США планує вислати з країни майже дві третини кубинських дипломатів

Влада США планує вислати з країни майже дві третини кубинських дипломатів Фото: кубинський прапор (pixabay.com)

Держдепартамент США оголосить про видворення у вівторок, 3 жовтня

Адміністрація Дональда Трампа накаже майже двом третинам дипломатичного персоналу Куби покинути Сполучені Штати. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на джерела в Конгресі.

Держдепартамент США, як очікується, оголосить про видворення у вівторок, 3 жовтня. Проте державний департамент відмовився коментувати план висилки.

Наголошується, що це рішення слідує за заявою в п'ятницю про те, що Сполучені Штати скоротили свою дипломатичну присутність на Кубі більш ніж наполовину, через "акустичні атаки", яким в серпні 2017 року піддались працівники американської дипмісії на Кубі. Як повідомили в Держдепі, в результаті мінімум у 21 дипломата розвинулися проблеми з нервовою системою і слухом.

Раніше Куба, США і Канада розслідували ці напади, але не отримали жодних відповідей про те, як вони були виконані або хто несе за них відповідальність.

Крім цього, минулої п'ятниці, зазначає агентство, Держдеп припинив регулярні візові операції для кубинців, які хочуть відвідати Сполучені Штати.

Начальник Міністерства закордонних справ Куби у справах США Жозефіна Відал минулого тижня заявила, що рішення США скоротити штат у своєму посольстві в Гавані було поспішним і вплине на двосторонні відносини.

Нагадаємо, США планують відкликати більшість дипломатів з Куби.