ua en ru

США планують відкликати більшість дипломатів з Куби, - CBS News

США планують відкликати більшість дипломатів з Куби, - CBS News Фото: прапор Куби (pixabay.com)

У Гавані відкидають звинувачення в організації "акустичної атаки" на американське посольство

США планують відкликати велику кількість працывникыв американського посольства на Кубі у відповідь на "акустичні атаки". Про це розповіли два джерела в Білому домі, передає CBS News.

Зі слів співрозмовників телеканалу, таким чином на Кубі залишиться тільки основний персонал дипмісії.

Відповідний меморандум нібито вже надісланий держсекретареві США Рексу Тіллерсону.

Наголошується, що раніше він провів "відверту і рішучу" бесіду з міністром закордонних справ Куби Бруно Родрігесом Паррільєйю, під час яких висловив стурбованість "акустичними атаками" на дипломатів.

Проте, як повідомив каналу головний співробітник американської служби безпеки, який займається розслідуванням "акустичних інцидентів" на Кубі, Гавана вчергове повністю відкинула атаку на представників американської дипмісії.

Глава МЗС Куби нібито заявив про те, що "кубинський уряд ніколи не вчиняв будь-яких нападів на дипломатів", а також "ніколи не дозволяв і ніколи не дозволить використовувати свою територію третім особам".

Крім цього, Паррілья запевнив Тіллерсона, що кубинська влада досі не виявила якихось доказів щодо причин виникнення порушень здоров'я, про які повідомляють американські дипломати.

Нагадаємо, раніше глава Держдепу допустив можливість закриття посольства США на Кубі через "акустичні атаки" на американських дипломатів.