ua en ru

Влада Сирії заявили про вилучення у бойовиків засобів для застосування хімзброї

Влада Сирії заявили про вилучення у бойовиків засобів для застосування хімзброї Фото: вилучення засобів для застосування хімзброї

Бойовики планували застосувати цю зброю

Сирійська влада на півночі провінції Латакія вилучили засоби для використання хімічної зброї, а також медикаменти та медобладнання турецького, саудівського і катарського походження, які були в розпорядженні терористичних організацій. Про це повідомляє SANA, посилаючись на польового командира сирійської армії.

У місцевості, де проходили бої між урядовими військами і терористами, військові виявили, що поранених терористів перевозять в певне місце, яке, як з'ясувалося в ході спецоперації, було польовим госпіталем.

Наголошується, що силовики вилучили знаходилися в госпіталі матеріали та обладнання. За словами офіцерів, судячи з того, що було виявлено, терористи планували проводити нападу з використанням хімічної або біологічної зброї, видаючи це за атаки урядових сил.

За словами лікарів, захоплений госпіталь був для терористів центральним медичним закладом в районі, де могли бути проведені усі види процедур. У шпиталі були операційні, обладнані всією необхідною технікою, а також запаси сучасних препаратів, в тому числі ефективні кровоспинні засоби, використовувані в армії США. Ці ліки, як зазначається, не вільно імпортуються.

Також було виявлено обладнання для застосування хімічної і біологічної зброї разом з великою кількістю протигазів і фільтрів.

Нагадаємо, близько двох тисяч бойовиків ИГИЛ покинуть передмістя Дамаска.

Як раніше повідомлялося, ВПС Сирії застосували хімічну зброю біля Дамаска, є загиблі.