ua en ru

Влада Саудівської Аравії заборонила громадянам відзначати Новий рік

У Саудівській Аравії комісія із заохочення чесноти і запобігання гріху заборонила жителям відзначати Новий рік за григоріанським календарем.

У Саудівській Аравії комісія із заохочення чесноти і запобігання гріху заборонила жителям відзначати Новий рік за григоріанським календарем. Про це повідомляє Al-Jazeera.

Зокрема, жителям країни заборонено 31 грудня та 1 січня виражати на публіці радість із приводу настання Нового року, а місцевим магазинам - продавати святкові подарунки, а також квіти.

Заборона грунтується на тому, що мусульмани не слідують григоріанському календарю. Відзначати настання Нового року тепер можливо тільки за хиджрою - місячним календарем. Точкою відліку в ньому є переїзд пророка Мухаммеда з Мекки до Медини.

Водночас, у столиці Об'єднаних Арабських Еміратів Дубаї Новий рік планується відзначити широко - міська влада готує масштабне шоу, у якому буде задіяно більше 400 тис. зарядів феєрверків (таким чином, видовище буде вписано до Книги рекордів Гіннесса).

Зазначимо, що релігійна поліція Саудівської Аравії також забороняє святкування Дня Святого Валентина 14 лютого.

Нагадаємо, що мусульмани святкують настання Нового року за місячним календарем - у 2013 р. ця дата припала на 4 листопада.