ua en ru

Влада Саудівської Аравії запропонували зняти звинувачення з принців за 100 млрд доларів, - Bloomberg

Влада Саудівської Аравії запропонували зняти звинувачення з принців за 100 млрд доларів, - Bloomberg Фото: Саудівська Аравія (фото з відкритих джерел)

Влада Саудівської Аравії таким способом мають намір врегулювати претензії

Влада Саудівської Аравії розраховують отримати від підозрюваних у корупції принців більше 100 млрд доларів за врегулювання претензій. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на високопоставленого чиновника саудівського.

Очікується, що в кінці січня завершаться переговори з усіма підозрюваними принцами, яких з листопада 2017 року утримують в п'ятизірковому готелі Ritz Carlton в Ер-Ріяді.

Джерело Bloomberg пояснив, що той, з ким владі не вдасться укласти угоду, постане перед судом.

Раніше генеральний прокурор Шейх Сауд аль-Моджеб заявив, що прийнято рішення зняти звинувачення і звільнити приблизно 90 підозрюваних.

При цьому в готелі залишаться близько 95 інших затриманих, п'ять з яких ще обдумують пропозицію влади про угоду.

Відзначимо, що в Саудівській Аравії за підозрою в корупції з кінця листопада 2017 року були затримані в цілому 350 чоловік, у тому числі 11 принців, високопоставлені чиновники і бізнесмени.

Нагадаємо, наприкінці листопада повідомлялося, що в Саудівській Аравії операція по боротьбі з корупцією, в ході якої було заарештовано близько 200 принців, чиновників і бізнесменів, готувалася протягом двох років.