ua en ru

У Саудівській Аравії звільнили близько 20 звинувачених у корупції, - WSJ

У Саудівській Аравії звільнили близько 20 звинувачених у корупції, - WSJ Фото: Саудівська Аравія

У число звільнених протягом останнього тижня увійшли впливові особи

Влада Саудівської Аравії за останні кілька днів звільнила з-під варти не менше двох десятків осіб, раніше звинувачених у корупції. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.

За відомостями джерел видання, в число звільнених протягом останнього тижня увійшли впливові особи. Це, зокрема, колишній міністр фінансів і один з членів керівництва державної нафтової компанії Саудівської Аравії Saudi Aramco Ібрагім Абдель Азіз аль-Ассаф. Його звинувачували в шахрайстві, пов'язаному з проектом з розширення мечеті в Мецці.

Повідомляється, що в числі відпущених з-під варти принц Турки бен Халід, а також колишній помічник міністра фінансів і екс-керівник компанії Saudi Telecom.

Зазначимо, в ніч на 5 листопада Вищий комітет по боротьбі з корупцією на чолі з наслідним принцом Мухаммедом бен Сальманом затримав і помістив під варту в готель в Ер-Ріяді десятки членів королівської сім'ї, держслужбовців та підприємців, звинувативши їх у фінансових та посадових злочинах. За інформацією прокуратури, допитані були приблизно 200 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що саудівський принц Митаб бен Абдулла, колишній глава Національної гвардії, який вважався претендентом на трон, був звільнений після більш ніж трьох тижнів утримання під вартою.