ua en ru

Влада РФ в четвертий раз не пустили українських консулів до заарештованим Карпюку і Кліху, - МЗС України

Влада РФ в четвертий раз не пустили українських консулів до заарештованим Карпюку і Кліху, - МЗС України Фото: МЗС України

У РФ сьогодні знову не пустили консулів до затриманим українцям

Російська влада сьогодні, 16 липня, в четвертий раз відмовилися пустити співробітників консульства України до ув'язнених в Росії Миколі Карпюку і Станіславу Кліху. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ (МЗС) України.

"З моменту їх затримання, відповідно, в березні, і в серпні 2014 року, російська сторона проігнорувала понад 20 звернень МЗС України, посольства України та Генерального консульства України в Ростові-на-Дону. Вважаємо таку ситуацію кричущим порушенням права громадян України на консульську захист, а також права консульських посадових осіб України на доступ до затриманим громадянам своєї держави. Російська Федерація грубо і свідомо порушує свої міжнародні зобов'язання, нехтує положеннями Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року та Консульської конвенції між Україною і Російською Федерацією 1993 року", - йдеться в заяві.

У Мзс засудили дії російської сторони і зажадали негайно допустити українських консулів до ув'язнених.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту консула посольства Російської Федерації в Україні щодо затримання 11 липня 2015 р. 160 українців російської прикордонною службою.