ua en ru

Влада Японії побоюється вторгнення північнокорейської армії

Влада Японії побоюється вторгнення північнокорейської армії Фото: Сіндзо Абе

Японський уряд побоюється вторгнення солдатів КНДР під виглядом біженців

Уряд Японії опрацьовує заходи на випадок збройного конфлікту в Північній Кореї через посилення тиску Сполучених штатів на КНДР. Про це повідомляє Kyodo, посилаючись на власні джерела в японському уряді.

"Обговорення питання велися в Раді національної безпеки Японії. Так, прем'єр-міністр Сіндзо Абе 23 лютого скликав нараду Радбезу після зустрічі з Трампом у США. Учасники наради закликали до посилення заходів безпеки у випадку вторгнення солдатів Північної Кореї в Японію під виглядом біженців", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, джерела повідомили, що для евакуації 60 тис. японських громадян, включаючи туристів в Південній Кореї, Японія попросить американських військових, що перебувають у цій країні, допомогти забезпечити безпеку японських громадян або забрати їх звідти за схвалення Сеула.

Також прем'єр Японії Сіндзо Абе проінструктував генсекретаря кабінету міністрів з допомогою "діалогу і тиску" переконати Китай використовувати свій вплив на КНДР, повідомляють джерела.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Сіндзо Абе, що існує загроза хімічної та ядерної ракетної атаки з боку Північної Кореї.