ua en ru

Влада Пакистану залучила армію проти демонстрантів у центрі столиці

Влада Пакистану залучила армію проти демонстрантів у центрі столиці Фото: прапор Пакистану (pixabay.com)

Міністерство внутрішніх справ Пакистану опублікувало відповідне офіційне повідомлення

Влада Пакистану 25 листопада 2017 року вирішила залучити військових для протидії демонстрантам у центрі столиці країни Ісламабаді. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що раніше цього дня в місті відбулись сутички між правоохоронцями та релігійними активістами ісламського руху "Техрік-є-Лабаік", які проводять сидячу акцію протесту, блокуючи рух транспорту на головних автомагістралях в Ісламабаді вже протягом понад двох тижнів.

Як повідомляється, міністерство внутрішніх справ Пакистану опублікувало повідомлення, в якому зазначається, що, згідно з положеннями конституції країни, армія на запит столичної адміністрації може бути залучена для допомоги цивільним особам та для відновлення законності й порядку в Ісламабаді. У повідомленні міністерства не вказується, чи будуть військові напряму залучені для розгону демонстрантів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час сутичок у суботу постраждали понад 200 осіб, включаючи представників поліції. Протестувальники заявляють про вбивство чотирьох активістів, проте поліція заперечує, що внаслідок протистояння були загиблі. Силова акція проти активістів у столиці спричинила масові протести в інших містах Пакистану.