ua en ru

Влада Мексики запобігла нелегальному в'їзду до країни Сааді Каддафі

Влади Мексики запобігла нелегальному в'їзду до країни Сааді Каддафі, одного з синів покійного екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі. Як повідомляє ВВС з посиланням на представників мексиканського уряду, Сааді Каддафі і декілька його родичів планували знайти притулок на території Мексики за допомогою місцевої злочинної організації.
За даними мексиканської влади, Сааді Каддафі мав намір влаштуватися в країні за підробленими документами. Змова була розкрита мексиканськими спецслужбами у вересні 2011 р. У цій справі було проведено декілька арештів.
В даний час 38-річний Сааді Каддафі знаходиться під домашнім арештом під опікою влади Нігера. Син Муаммара Каддафі втік до Нігера в серпні 2011 р. після падіння режиму свого батька. Минулого місяця Президент Нігера Махамаду Іссуфу підтвердив, що місцева влада надала Сааді Каддафі притулок з гуманітарних міркувань. Нова влада Лівії хоче судити Сааді Каддафі за звинуваченнями в злочинах, які він міг зробити, будучи головою Національної футбольної федерації Лівії.