ua en ru

Влада Львова не отримувала пропозиції щодо рекультивації Грибовицького звалища, - Садовий

Влада Львова не отримувала пропозиції щодо рекультивації Грибовицького звалища, - Садовий Фото: мер Львова Андрій Садовий розповів про ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі

Всього лише кілька місяців тому були досягнуті домовленості з ЄІБ з рекультивації Грибовицького звалища

Місцева влада Львова не отримувала пропозиції щодо рекультивації Грибовицького звалища. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у своєму відеозверненні з приводу обвалу на об'єкті.

"Більше половини пропозицій були від фірм, які не мали ніякого досвіду реалізації подібних проектів. По-друге, інтерес всіх іноземних компаній закінчувався після ознайомлення з львівськими тарифами на вивіз сміття, які в десятки разів нижче європейських. По-третє, це відсутність нової ділянки в області для розміщення такого об'єкта", - сказав Садовий.


За його словами, протягом останніх років були досліджені 18 можливих ділянок, проте міські чиновники стикалися з опором місцевих громад, або штучними перешкодами з боку політиків.

Мер Львова повідомив, що кілька місяців тому були досягнуті домовленості з Європейським інвестиційним банком щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва заводу з глибинної переробки сміття.

Зараз на полігоні здійснюється зміцнення дамби, яка опинилася під загрозою обвалу. Також вирішено питання альтернативних полігонів для тимчасового вивезення сміття зі Львова.

Нагадаємо, Семерак ініціює перевірки сміттєзвалищ у зв'язку з трагедією під Львовом.