ua en ru

Латвія заблокувала сайт російського агентства Sputnik

Латвія заблокувала сайт російського агентства Sputnik Фото: у редакції видання спростовують звинувачення

Російський портал Sputnik Латвія отримав офіційне повідомлення про закриття ресурсу в доменній зоні .lv

Новинне агентство Sputnik Латвія отримав офіційне повідомлення про закритті ресурсу в доменній зоні.lv. Про це повідомляється в офіційному листі доменного реєстратора, який посилається на запит МЗС Латвії.

"Реєстрація доменного імені sputniknews.lv є порушенням умов Постанови Ради ЄС про обмежувальні заходи у зв'язку із загрозою територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Порушення норм зазначеної постанови може стати підставою для притягнення до кримінальної відповідальності у відповідності з Кримінальним кодексом Латвійської Республіки ", - йдеться в листі.


У редакції видання спростовують звинувачення і вважають, що закриття ресурсу говорить про пряму цензуру з боку влади Латвії.

Зазначимо, Sputnik - новинне агентство і радіо з мультимедійними інформаційними хабами в десятках країн. Sputnik включає в себе сайти більш, ніж на 30 мовах, аналогове і цифрове радіомовлення, мобільні програми та сторінки у соціальних мережах. Новинні стрічки Sputnik цілодобово виходять англійською, арабською, іспанською та китайською.

Нагадаємо, Федеральна служба по нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Російської Федерації (Роскомнагляд), вчора, 28 березня, повідомила Українському національному інформагентству "Укрінформ" про обмеження доступу до сайту ukrinform.ru.