ua en ru

"Влада" Криму заборонила мітинг на День Незалежності України, - активіст

"Влада" Криму заборонила мітинг на День Незалежності України, - активіст Фото: пам'ятник Тарасу Шевченку в Сімферополі

Квіти до пам'ятника Шевченка у Сімферополі покласти можна буде хіба що в індивідуальному порядку

"Влада" Криму заборонила провести в центрі Сімферополя святковий мітинг 24 серпня з нагоди Дня Незалежності України. Про це напередодні заявив місцевий активіст, співзасновник Українського культурного центру Леонід Кузьмін у Facebook.

Відповідну заборону встановила "адміністрація міста" Сімферополя, яка, за словами Кузьміна, із формальних причин відхилила подану 18 серпня заявку на проведення мітингу з покладанням квітів до пам'ятника Тараса Шевченка. Згідно із заявкою, імовірна кількість учасників вуличної акції на площі біля пам'ятника Шевченку з 8:30 до 9:20 - не більше 100 осіб.

"Після подачі повідомлення до адміністрації міста Сімферополя про проведення 24 серпня заходу, присвяченого Дню Незалежності України, влада міста відмовила нам у погодженні проведення заходу. Приводом стало не в термін подане повідомлення", - зазначив активіст.

Як випливає з відмови, "власті" Сімферополя порекомендували українським активістам подати повідомлення про проведення публічного заходу відповідно до чинного законодавства РФ, після чого пообіцяли повернутися до розгляду питання узгодження.

"Влада" Криму заборонила мітинг на День Незалежності України, - активіст

Фото: Facebook /molodewnii.souz

Таким чином, як констатував Кузьмін, запланований на День Незалежності України святковий захід не відбудеться: "Всі бажаючі в індивідуальному порядку можуть покласти квіти до пам'ятника Тарасові Шевченку".

ДРУЗЬЯ!Сегодня плохие новости!После подачи уведомления в администрацию города Симферополя о проведения 24 августа меро...

Posted by Леонид Кузьмин on 21 серпня 2015 р.

Нагадаємо, 24 серпня в Україні на державному рівні відзначають День Незалежності. При цьому святкувати в цей день будуть далеко не всі українці: так, ЗСУ готові дати відсіч агресії у разі наступу бойовиків на День Незалежності.