ua en ru

"Влада" Криму підписала меморандум про співпрацю з Абхазією

"Влада" Криму підписала меморандум про співпрацю з Абхазією Фото: анексовані Росією Крим і Абхазія

Дві невизнані "республіки" домовилися співробітничати

У "міністерстві економічного розвитку" російського "уряду" Криму підписали меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з "міністерством економіки" невизнаної у світі республіки Абхазія, яка є сепаратистським регіоном Грузії. Про це передає Радіо Свобода.

Зазначено, що меморандум підписано в рамках II Ялтинського міжнародного економічного форуму з метою формування партнерських відносин сторін у розвитку соціально-економічної, науково-технічної і культурної сферах. Підписи під ним поставили глава кримського "міністерства" Валентин Демидов і "міністр економіки" Абхазії Ардзінбан Адгур.


"Здійснюватиметься обмін інформацією з питань економічної, соціальної, галузевої, інвестиційної та зовнішньоторговельної політики, а також обмін досвідом роботи у встановлених сферах діяльності. Така співпраця створить сприятливі умови для розвитку і поглиблення зовнішньоекономічних зв’язків двох республік", - йдеться в повідомленні.

У рамках меморандуму сторони найближчим часом також мають підписати угоду про взаємодію та співробітництво.

Нагадаємо, раніше Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію відмовитися від визнання незалежності Абхазії і Північної Осетії від Грузії.