ua en ru

"Влада" Криму назвали вкиданням інформацію про падіння інтересу росіян до відпочинку на півострові

"Влада" Криму назвали вкиданням інформацію про падіння інтересу росіян до відпочинку на півострові Фото: російські авіаперевізники зафіксували зниження попиту на перельоти в Крим

За даними Ростуризму, турпотік на півострів з початку 2016 року зріс на 22%

Інформація про зниження попиту російських туристів на відпочинок в Криму - або прояв некомпетенції, або свідоме інформаційне вкидання. Про це заявив "віце-прем'єр" самопроголошеного "уряду" окупованого Криму Руслан Бальбек, що займається туристичним сектор, передають РИА Новости.

Так він прокоментував інформацію про те, що оператори продажу авіаквитків зафіксували зниження популярності кримського напряму у російських туристів.

"Дані, якими оперує "Зв'язковий-Тревел", непрезентативные і не відображають реальної картини стану на ринку. Це, швидше за все, або інформаційний вкидання, щоб дискредитувати туристичний Крим, або некомпетентність. Крим залишається одним з головних центрів туристичного спрямування Росії", — заявив Бальбек.


За його словами, турагентство "Зв'язковий-Тревел" займається продажем квитків в роздріб, тому його дані більше залежать від уміння продавати турпродукт.

За даними Ростуризму, яке посилається на так зване"Міністерство курортів і туризму Криму", турпотік на півострів з початку 2016 року зріс на 22,6%: з початку року там відпочили 616,8 тис. осіб. Тільки на травневі свята турпотік збільшився на 23,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Нагадаємо, раніше російське видання "Комерсант" повідомило, що, за даними компанії "Связной-Тревел", попит на авіаквитки в Сімферополь з боку самостійних туристів знизився більш ніж на 25%. За словами експертів, причиною спаду може бути невдоволення росіян інфраструктурою сервісу в Криму.