ua en ru

Влада Криму націоналізувала санаторій Тарути

Влада Криму націоналізувала санаторій Тарути

В оздоровчому комплексі буде призначена нова адміністрація

Рада Криму націоналізувала лікувально-оздоровчий комплекс "Айвазовське" та прилеглий до нього парк садово-паркового мистецтва в Партеніті, які належать екс-голові Донецької обладміністрації Сергію Таруті.

Рада Криму націоналізувала лікувально-оздоровчий комплекс "Айвазовське" та прилеглий до нього парк садово-паркового мистецтва в Партеніті, які належать екс-голові Донецької обладміністрації Сергію Таруті. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, передає "Російська газета".

"Прийняте рішення політично виважене і з моральної точки зору справедливе", - підкреслив спікер кримського парламенту Володимир Константинов.

Він зазначив, що сотні людей скаржилися на неадекватну поведінку власників та перекриття доступу в парк. Тепер парк відкриють, а в оздоровчому комплексі буде призначена нова адміністрація.

Ще в липні прокуратура Криму висунула позов до суду з вимогою визнати недійсними низку рішень селищної ради Партеніта 2007-2010 рр. про передачу Таруті ЗАТ "Лікувально-оздоровчий комплекс "Айвазовське" в оренду на 49 років земельних ділянок площею 26,2 га, з яких 18 га є об'єктом природно-заповідного фонду. В кінці жовтня прокуратура завершила перевірку щодо порушень законодавства посадовими особами і через суд зажадала забезпечити безперешкодний доступ громадян на прилеглу до нього територію.

Нагадаємо, сьогодні влада Криму націоналізувала "Кримхліб".