ua en ru

Влада Кот-д'Івуару досягла угоди з бунтівними солдатами

Влада Кот-д'Івуару досягла угоди з бунтівними солдатами Фото: у Кот-д'Івуарі успішно завершилися переговори між владою і повсталими солдатами

Уряд прийняв вимоги учасників повстання

У Кот-д'Івуар делегація на чолі з міністром оборони Ален-Рішаром Донвахі досягла в суботу угоди з солдатами про припинення повстання, яке спалахнуло 6 січня, в результаті чого було захоплене друге за величиною місто країни. Про це повідомив чиновник, який брав участь у переговорах, передає Reuters.

"Ми уклали угоду. Ця угода завершує бунт", - розповів журналістам заступник префекта міста Буаке, в якому проходили переговори.

Зі слів одного з учасників повстання, уряд прийняв їхні вимоги щодо бонусів і умов життя.

Він також додав, що згідно з умовами угоди більшість солдатів повинні були повернутися в бараки в суботу ввечері, деякі залишилися патрулювати вулиці, щоб не допустити мародерства.

"Деякі з наших солдатів залишаться на місцях, щоб простежити за безпекою магазинів і банків, але більшість повернеться сьогодні у бараки", - повідомив сержант Мамода Коун.

Нагадаємо, у п'ятницю, 6 січня, друге за величиною місто Кот-д'Івуару захопили демобілізовані солдати, а вранці 7 січня 2017 року в захопленому місті сталася стрілянина.