ua en ru

Влада Китаю заборонить образу героїв революції

Влада Китаю заборонить образу героїв революції Фото: агітплакат про китайської революції

У Китаї заборонять ображати пам'ять героїв революції

Народна політична консультативна рада Китаю вніс до цивільного кодексу країни, який знаходиться в розробці, статтю про неприпустимість образи пам'яті героїв революції і спотворення історії партійних подвигів. Про це повідомляє BBC.

"Образа імені, образу, репутації або честі героїв і мучеників йде на шкоду суспільним інтересам і має каратися в рамках цивільного кодексу", - йдеться в новій нормі, яка повинна набути чинності до 2020 року.

Закон покликаний допомогти китайським владі боротися з "історичними фальсифікаціями". У минулому році компартія КНР кілька разів робила заяви про "інформаційні атаки" через інтернет з метою підірвати довіру до уряду.

"Сьогодні дехто використовує перекручені факти і наклеп зі злим умислом зганьбити честь і репутацію героїв і мучеників, [...] це дуже погано відбивається на суспільстві", - прокоментував нову норму представник комітету Комуністичної партії з законодавства.

Нагадаємо, військовий бюджет Китаю зросте приблизно на 7 відсотків у 2017 році, продовжуючи тенденцію до зростання на тлі уповільнення темпів розвитку економіки.