ua en ru

Влада Кіпру займеться розслідуванням всіх повідомлень про порушення в банках і з'ясуванням причин кризи

Уряд Кіпру розслідує всі повідомлення про порушення в банках країни. Про це заявив прес-секретар уряду Кіпру Христос Стіліанідіс, передає Associated Press.

Повідомляється, що урядом країни було створено комісію з трьох колишньої суддів, яка проведе розслідування причин кризи банківської системи країни. У тому числі вона перевірить, чи дотримувалися всіх правил при таких процедурах, як списання та скорочення кредитів і надання різних пільг банками республіки, як на території Кіпру, так і за її межами. Розслідування проводитиметься за сприяння центробанку країни. Комісія, зауважив Стіліанідес, наділена всіма повноваженнями, необхідними для швидкого завершення розслідування.
Особливу увагу комісія приділить розслідування діяльності Cyprus Popular Bank (Laiki).

Нагадаємо, 25 березня 2013 р. міністри фінансів єврозони затвердили план надання фінансової допомоги Кіпру на умовах реструктуризації банківського сектору. Кіпр отримає перший транш кредиту в розмірі 10 млрд євро на початку травня 2013 р. від Європейського стабілізаційного механізму - ESM. При цьому вкладники Bank of Cyprus можуть втратити 40% коштів на депозитах, рівних і таких, що перевищують 100 тис. євро. Відсоток втрачених коштів на депозитах у другому найбільшому банку республіки - Cyprus Popular Bank - виявиться ще вищим.

Читайте також: Мінфін Кіпру вніс ряд змін в пакет заходів з обмеження руху капіталу