ua en ru

Влада Києва протягом найближчих 6 місяців встановить на маршрутки GPS-моніторинг

Влада Києва протягом найближчих 6 місяців встановить на маршрутки і комунальний транспорт столиці GPS-моніторинг.

Влада Києва протягом найближчих 6 місяців встановить на маршрутки і комунальний транспорт столиці GPS-моніторинг. Про це повідомив начальник комунальної служби перевезень Києва Сергій Савтир, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Зокрема, моніторинг встановлять на снігоприбиральні та прибиральні автомобілі, перевізники побутових відходів, інші автомобілі спеціального призначення, а також на маршрутках.

"На маршрутках також зобов'яжуть встановити систему GPS-моніторингу, що дасть подвійну користь. По-перше, пасажири зможуть відслідковувати онлайн рух міського транспорту. По-друге, з'явиться можливість контролювати, наскільки якісно перевізники надають послуги киянам", - повідомив Савтир.

За його словами, до кінця 2014 року буде проведено інвестиційний конкурс, де виберуть компанію, яка надасть відповідне обладнання.

"Встановити супутниковий моніторинг плануємо за перший квартал 2015 року", - сказав Савтир.

Він також підкреслив, що встановлення системи GPS-моніторингу дозволить уникнути розкрадань, нецільового та неефективного використання комунального транспорту міста, а також змусить перевізників дотримуватися правила та надавати якісні послуги.

Нагадаємо, раніше комунальне підприємство "Київкомунсервіс" запустило єдину систему GPS-моніторингу та координації роботи підприємств-перевізників побутових відходів.