ua en ru

Влада Києва просить Кабмін дозволити їй регулювати тарифи на перевезення пасажирів

Влада Києва просить Кабмін дозволити їй регулювати тарифи на перевезення пасажирів Фото: Київ просить змінити постанову Кабміну

Відсутність регулювання ціноутворення може призвести до необґрунтованих тарифів

Департамент транспортної інфраструктури Києва звернувся до Кабінету міністрів України, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України та Міністерства інфраструктури України з ініціативою збереження повноважень місцевих органів виконавчої влади у сфері регулювання тарифів на перевезення пасажирів і вартість проїзних квитків у міському пасажирському транспорті - метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.

"Зазначені зміни в законодавчому регулюванні пасажирських перевезень, можуть призвести до негативних соціальних наслідків. Зокрема, відсутність регулювання питання ціноутворення може призвести до встановлення перевізниками необґрунтованих тарифів на перевезення пасажирів", - зазначив керівник департаменту Олександр Козловський.

Як зазначається, департамент транспортної інфраструктури Києва попросив переглянути доцільність виключення абзацу 1 пункту 13 додатка до постанови Кабінету міністрів України № 1548 від 25 грудня 1996 року "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)".

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України надав Міністерству інфраструктури України обов'язкові до розгляду рекомендації щодо регулювання необґрунтованих тарифів на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.