ua en ru

Влада Києва має намір зупиняти вантажівки на під'їздах до столиці при сильних снігопадах

Столичні влади, у випадку складної дорожньої ситуації, будуть зупиняти великовантажні автомобілі на під'їздах до Києва.

Столичні влади, при снігопадах, будуть зупиняти великовантажні автомобілі на під'їздах до Києва. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Михайло Костюк. Повідомляє прес-служби відомства.

"Ми маємо інформацію про можливе початку снігопаду, тому вже зараз ми кілька обмежуємо в'їзд у Київ. У той же час, вночі поблизу патрулів ДАІ буде стояти наш співробітник, який буде допомагати водіям вантажівок у разі необхідності організації супроводу в місто. Наприклад, якщо це терміновий вантаж або вантаж, який швидко псується. Всіх інших водіїв вантажівок будемо просити почекати поки буде організований належний дорожній трафік. Минулий рік показав, що 50% невдач - наслідок неналежної організації роботи з вантажівками, які не давали можливості розчищати дороги", - зазначив Михайло Костюк.

Також він додав, що в разі оголошення надзвичайної ситуації, пов'язаної з погодними умовами, буде впроваджуватися практика парковок з лівого або правого боку вулиці, в залежності від того, парне чи непарне число на календарі.

"Зокрема, така практика буде діяти на 8 центральних вулицях столиці, а саме: на вул. Пушкінській, Терещенківській, Б. Хмельницького від вул. Коцюбинського до Володимирської, на Басейній (від вул. Шовковичної до Круглоуніверситетської), Прорізній (від вул. Володимирської до Пушкінської), а також на вул. Софійській, Малій Житомирській і на вул. Т. Шевченка", - йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що за прогнозом Укргідрометцентру, в Києві очікується ускладнення погодних умов: сніг, хуртовини, пориви вітру, на дорогах ожеледиця.