ua en ru

Влада Ізраїлю підірвала будинок палестинського терориста

Влада Ізраїлю підірвала будинок палестинського терориста Джерело фото:AFP
Влада Ізраїлю підірвала будинок, в якому проживав Абдель Рахман Шалуди, який у жовтні 2014 року в'їхав у натовп на зупинці трамвая, убивши трьох осіб.

Влада Ізраїлю підірвала будинок, в якому проживав Абдель Рахман Шалуди, який у жовтні 2014 року в'їхав у натовп на зупинці трамвая, убивши трьох осіб. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяви ізраїльських поліцейських і військових.

Шалуді здійснив теракт 22 жовтня і був застрелений при спробі втекти з місця злочину. 5 листопада аналогічний теракт скоїв ще один житель Палестини, в'їхав у натовп людей. Він також був застрелений.

18 листопада двоє палестинців, озброєних холодною і вогнепальною зброєю, увірвалися в приміщення під час молитви і відкрили вогонь. Нападники були вбиті поліцією. За попередніми даними, це місцеві жителі з арабського кварталу Гассан і Удай Абу Джамали. Відповідальність за напад узяло на себе угрупування "Народний фронт звільнення Палестини".

Ситуація в Єрусалимі загострилася з липня 2014 року, коли в Східному Єрусалимі був убитий палестинський підліток. Прокуратура Палестинської автономії стверджує, що він був спалений живцем. До цього злочину на Західному березі річки Йордан були викрадені і вбиті троє молодих ізраїльтян.

Вересневе рішення ізраїльської влади забудувати 400 гектарів території на Західному березі річки Йордан в єврейському поселенні Эцион аж ніяк не сприяло деескалації напруженості.