ua en ru

Влада Ізраїлю прийняли нові правила охорони громадських місць

Влада Ізраїлю прийняли нові правила охорони громадських місць Фото: спеціальний план був підготовлений міністерством внутрішньої безпеки

Дана міра є однією з головних рекомендацій після теракту, що стався в центрі Тель-Авіва 8 червня

Влада Ізраїлю планують найближчим часом змінити правила охорони громадських місць у країні. Про це йдеться у спеціальному документі, передає ВВС.

Згідно з повідомленням, спеціальний план був підготовлений міністерством внутрішньої безпеки і був опублікований в місцевих ЗМІ наприкінці минулого тижня.

Дана міра є однією з головних рекомендацій, підготовлених спеціальною комісією, яка була створена керівництвом поліції для розслідування обставин збройного нападу, вчиненого двома палестинцями в центрі Тель-Авіва 8 червня 2016 року. Тоді в результаті нападу на відвідувачів торгового комплексу "Сарона" загинули четверо ізраїльтян, більше двадцяти осіб отримали поранення.


Як передає агентство, нові заходи включають в себе створення багаторівневої системи охорони громадських місць під відкритим небом, цілодобовий зв'язок з поліцією, а також зміна законодавства в питанні ліцензування торгових точок, що передбачає більш жорсткий контроль з боку муніципальної влади.

Нагадаємо, парламент Туреччини схвалив нормалізацію відносин з Ізраїлем за 20 млн доларів.