ua en ru

Влада Іраку готова надавати різні пільги та преференції українським промисловим компаніям

Ірак готовий вкладати значний обсяг коштів у відновлення економіки і розраховує при цьому на активну участь України в цьому процесі. Про це повідомив міністр торгівлі Іраку Хайраллах Хасан Бабекер в ході зустрічі з міністром економічного розвитку і торгівлі України Ігорем Прасоловим.

«При відновленні інфраструктури і заводів в Іраку ми будемо покладатися на допомогу дружніх країн, і однією з таких країн є Україна», - зазначив Хайраллах Хасан Бабекер.

Щодо можливостей активізації товарообігу між країнами він повідомив, що на сьогодні основний обсяг українських товарів надходить на ринок Іраку через посередників і тому доцільно обговорити можливість прямих поставок товарів. «Ми б зараз хотіли говорити про безпосереднє співробітництво з іракським ринком, зокрема - відкриття філій українських компаній в Іраку, відкриття представництв, перенесення виробничих потужностей до Іраку», - сказав міністр торгівлі Іраку.

При цьому він повідомив, що влада Іраку готова надавати різні пільги та преференції українським промисловим компаніям, які захочуть працювати на ринку.