ua en ru

Влада Індонезії заявила про неминучість виверження вулкана на Балі

Влада Індонезії заявила про неминучість виверження вулкана на Балі Фото: вулкан Агунг (flickr/digitalcrop)

Передбачити точний час виверження вулкана неможливо

Влада Індонезії заявила, що виверження вулкана Агунг на острові Балі фактично неминуче, вулканічна активність досягла критичної стадії. Про це повідомляє ВВС.

Тим не менше, влада Індонезії підкреслюють, що передбачити точний час виверження вулкана неможливо.

Представник індонезійського національного агентства з ліквідації наслідків стихійних лих Сутопо Пурво Нугрохо підкреслив, що вулканічна активність зростає, сейсмічні поштовхи частішають.

"Є певна ймовірність, що вулкан почне вивергатися, але ми не знаємо, коли саме це станеться", - підкреслив прес-секретар агентства.

Відзначено, що перші невеликі поштовхи в районі вулкана сейсмологи почали реєструвати з кінця серпня. Через кілька днів після реєстрації перших поштовхів стало очевидно, що вулканічна активність наростає - поштовхи стали більш потужними і частими.

Тоді влада прийняли рішення оголосити про підвищення рівня небезпеки виверження вулкана. Спочатку були евакуйовані жителі сіл, які знаходяться біля підніжжя вулкану Агунг.

Пізніше влада Індонезії прийняли рішення про запровадження 12-кілометрової забороненої зони навколо вулкана. Тисячі людей були розміщені в тимчасових притулках в міських центрах і школах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Балі понад 57 тис. осіб евакуювали із зони поблизу вулкана Агунг у зв'язку з небезпекою його виверження.