ua en ru

Влада Харкова оскаржила у суді проведення референдуму з федералізації

За ініціативою прокуратури м. Харкова органами місцевого самоврядування міста подано позов до адміністративного суду щодо недопущення проведення "віче-референдуму" з питань федералізації Харківської області.

За ініціативою прокуратури м. Харкова органами місцевого самоврядування міста подано позов до адміністративного суду щодо недопущення проведення "віче-референдуму" з питань федералізації Харківської області. Про це заявив прокурор міста Євген Попович, повідомляє прес-служба прокуратури м. Харкова.

"Про плани ряду громадських організацій провести 16 березня таке зібрання ми дізналися із засобів масової інформації. Заклики організаторів цього "віче-референдуму" несуть загрозу суверенітету і територіальній цілісності держави, правам і свободам мешканців регіону. Окрім того, проведення подібних заходів суперечить Конституції України (за ст. 72 Конституції референдум призначається виключно Верховною Радою України або Президентом України). Тому прокуратура Харкова звернулася до органів місцевого самоврядування з вимогою негайно оскаржити в суді цю ініціативу", - зазначив прокурор.

За його словами, наразі позов вже подано до суду. Прокуратура міста слідкуватиме за його розглядом, а надалі контролюватиме виконання судового рішення.