ua en ru

Влада Харкова не має відношення до знесення меморіальної дошки Шевельову, - Кернес

Влада Харкова не має відношення до вирішення знести меморіальну дошку Юрію Шевельову. Про це заявив мер Харкова Геннадій Кернес в ефірі програми "Шустер LIVE" на телеканалі "Інтер".

"Я хочу відразу поставити всі крапки над "і". Ті кадри, які були показані з точки зору, коли розбили дошку... До цього не має відношення влада. Якщо б ми хотіли, ми б не вносили це на обговорення. Ми запросили всі сторони, зацікавлені і ті, які опонували. Ми зробили все для того, щоб історична правда була справедлива по відношенню до того міста, яке було зруйновано. З 14 міст світу більше всього постраждав. Другий в Радянському Союзі після Сталінграда. Тому я вважаю, що сьогодні говорити про те, що хтось зводить з кимось рахунки, ми не можемо", - заявив Кернес.

Нагадаємо, що в середу, 25 вересня 2013 р., невідомі зруйнували пам'ятний знак всесвітньо відомому вченому Харкова Юрію Шевельову. Це сталося через півгодини після рішення Харківської міськради про демонтаж меморіальної дошки, яка провисіла три тижні на будинку №17 по вул. Сумська.