ua en ru

Влада Греції може урізати банківські вклади з метою підтримки фінансової системи країни

Влада Греції може урізати банківські вклади з метою підтримки фінансової системи країни Фото: Греція

Такий захід може бути введено в рамках всеохоплюючої реструктуризації банківського сектора

У Греції з метою підтримки фінансової системи країни можуть скоротити банківські вклади. З рахунків, на яких знаходиться понад 8 тис. євро, можливо, буде "зрізано" щонайменше 30%, повідомляє Vestifinance.ru з посиланням на The Financial Times.

"За словами джерела, така міра може бути введена "в рамках всеохоплюючої реструктуризації банківського сектора, коли Греція повернеться до участі в програмі допомоги". При цьому він виключив, що подібні заходи будуть вжиті негайно", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс назвав публікацію The Financial Times "злісним слухом". У свою чергу глава Мінфіну Німеччини Вольфганг Шойбле не вважає, що криза банківського сектора Греції може перекинутися на інші країни Європи.

"В останні тижні ринки реагували дуже стримано. Це свідчить про те, що "проблема піддається контролю"", - зазначив Шойбле.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле не виключає, що Греція може вийти з єврозони.